Open Ended Play - Wat is spelen met een open einde?

Open Ended Play - Wat is spelen met een open einde?

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en verkennen de wereld om hen heen door middel van spelervaringen. Spel met een open einde kan worden omschreven als spel zonder vooraf bepaalde beperkingen en zonder vast antwoord - kinderen volgen gewoon hun verbeeldingskracht om het spel alle kanten op te laten gaan die hun creativiteit hen brengt. Omdat er geen vaste uitkomsten zijn, is er geen 'goed' of 'fout' met open spel.

Het verschil tussen open einde spellen en speelgoed dat speciaal voor dit doel is gemaakt

Speelgoed dat speciaal voor dit doel is gemaakt, is vaak bedoeld voor één doel: denk aan puzzels of games met een vooraf bepaalde conclusie (een puzzel is voltooid, een game heeft een winnaar). Daarentegen kan een stok in de handen van een kind alles zijn wat ze willen: een paard, een gitaar, een toverstaf, een hulpmiddel om markeringen mee te maken in het zand of de grond, of een onderdeel van een project voor het bouwen van een hol.

Open einde spellen zijn multifunctioneel en moedigen een kind aan om hun verbeeldingskracht en creativiteit te gebruiken. Er zijn geen regels, geen verwachtingen, geen specifieke problemen om op te lossen, en geen druk om een ​​afgewerkt product te produceren wanneer je vrijelijk deelneemt aan het spel met een open einde.

Heel interessant is het dat het de volwassenen zijn, die altijd de vraag stellen "Wat kan je nu in godsnaam doen met dit "spel"?" , terwijl de kinderen deze gewoon oprapen en ermee beginnen te spelen. Klinkt de belletje nu, mama? 


Stapelstein

stapelsteinstapelsteinstapelstein

Stapelstein is één van de populaire merken met open einde spel. Hun ronde balansstenen van stevig piepschuim motiveren kinderen om te bewegen en actief te spelen. Het is multifunctioneel en ondersteunt ook de motorische en cognitieve ontwikkeling.

 

 

Reactie plaatsen